Andra gången gillt?

Då provar vi igen att lägga upp dagens bilder. Nu har jag precis ägnat vad som känns som en evighet åt att rensa kameran inför sambons Afrikaresa och har dessutom lite ordning på bilderna.



Min härliga sommarbukett på balkongbordet. Blåklockor, förgetmigej, tusenskönor m.m. Vackert!







Svenska jordgubbar. Dyra men helt klart värda!! Och lite smygreklam för GB med kolasmak. Mmm...





"Midsommarsmörgåstårtan" med kräftstjärtat och annat mums :)

Mmm... SOMMAR!!

P&K

Sköna lördag!

Idag har jag verkligen gjort mitt allra yttersta för att leva efter "Carpe Diem". Och jag tycker faktiskt det gick riktigt bra! Även om vi vaknade alldeles för sent... Älsklingen fastnade framför datorn inatt och resultatet när han skulle kissa/röka/greja i köket blev ju såklart att jag inte sov speciellt bra heller. För hur mycket han än försökte smyga så är jag sjukt lättväckt! Men, men... Resultatet blev fyrsiffrigt extra på kontot hans så det kan jag väl leva med.

När vi väl kom upp vid 12 eller så gav jag mig direkt i kast med att tvätta och plugga. Sjukt irriterande bok på engelska (mycket svårförstådd sådan även om jag kan språken relativt bra) och en tvättmaskin med otroligt skitig "sköljmedelsbehållare" som jag inte upptäckt förrens nu. Tog typ en halvtimme att få rent skiten. Inte bara kul med egen tvättmaskin, har man tvättstuga kan man iaf skylla på nån annan och be dem göra det när maskinen är äcklig...

Idag lugnade magen ner sig efter cirka 6-7 vändor för att "pudra näsan" på förmiddagen. Så på eftermiddagen bar det av ut på minihajk. Helt oplanerat. Ville egentligen bara ut på en cykeltur och plocka lite blommor att ställa på balkongen men det slutade med att vi hamnade högt uppe på ett berg med utsikt över hela staden. Jättefint! Och kul att visa älsklingen en plats i stan han aldrig sett innan. Själv var jag väl säkert där nån gång när jag var liten, tyckte jag kände igen det iaf :P

När vi kom hem blev det sill och potatis till middag, och jordgubbar med glass till efterrätt. Kan verkligen rekommendera GB's kolaglass till jordgubbar! MUMS, smaklöksorgasm! Nu sitter gubben min och glor på fotboll, rätt spännande match faktiskt men inte roligare än att man kan följa den i ögonvrån. Själv har jag precis gjort en halv smörgåstårta. Blev så sugen på det igår och planen var att det skulle ätas idag, men vi får se om den kanske inte får vänta tills imorrn trots allt. Det blev ju en del jordgubbar och glass innan om man säger så, så är inte direkt hungrig...

Och så skulle man ju haft lite roliga bilder på dagens händelser... Men icke. Jag har verkligen problem med att få upp bilder här i bloggen på senaste!!! Får prova igen senare eller nåt... Håll till godo med en massa text så länge.

P&K

Lugn midsommarafton

Ja, idag är det ju den dag som väl egentligen borde vara Sveriges nationaldag. Den som firas sååå långt mycket mer än vår älskade 6:e juni. Och om ni frågar mig så borde "Små grodorna" snarare än "Du gamla, du fria" vara Svea Rikes heligaste låt :P Hoppas iaf att alla haft en riktigt skön dag, fint väder och god mat! Det har jag.

Det blev som vanligt lugnt firande med familjen i mosters hus i Öresjö. Sill och potäter efterföljdes av kubbspel och så småningom jordgubbstårta och lite sällskapsspel. Och jag kan meddela att det var länge sen jag skrattade som jag gjorde när kubben kom fram! Alla, som i vanliga fall är väldigt lågmälda och sansade, dansade fula danser och hoppade runt som galningar för att psyka det andra laget. Har en bra härlig familj...

Eftersom jag själv tagit det väldigt lugnt idag (och då syftar jag ju så klart på alkoholen) så funderar jag på att roa mig en del med att skratta åt alla andra människor som garanterat inte är lika pigga som jag imorrn. Kanske ringa och väcka mina kära vänner på kusten bara för att kolla läget... Mohaha! Nädå... Jag planerar faktiskt att bara ha en skön dag med älsklingen. Göra lite smörgåstårta och cykla en sväng ut i naturen om det är fint väder. Ta vara på att magen är bättre, om än inte bra. För hur trevligt det än är att ha folk hemma 95% av alla lördagar så vill jag gärna försöka ta vara på tiden lite nu innan han åker bort i nästan en månad. Speciellt eftersom jag börjar jobba på måndag och dessutom ska ha lyckats göra klart en 15 poängs (heltid, 10 veckor för er som inte har koll) högskolekurs snart... Som dessutom ska vara klar på 7 veckor... Typ 2/3 av tiden alltså...


Glad midsommar på er alla fyllekajor ;)




P&K

So Happy, men aj vad ont det gör!

Vet att jag inte skrivit på ett par dagar nu. Men det har egentligen inte funnits någon anledning. Min mage har varit precis den samma. Blod på morgonen. Blod på förmiddagen. Blod på eftermiddagen o.s.v. I måndags försökte jag mig på att ta en 20 minuters promenad. Det resulterade i ett akut toabesök. Som ALLt annat. KUL va?? Ingen normal 22-åring lever eller behöver planera sitt liv så här! I'm mad!!!

Men idag har magen varit ok ändå. Fått pluggat en del. Och fått veta att jag fått jobb!!! Som planeringssamordnare! Fancy värre ;) Ska bli så sjukt kul att börja på måndag! Håll alla tummar för att tarmen inte sätter stop för mina framtidsplaner nu. SNÄLLA :)

Vet ni... Att helt hemligt är jag sjukt trött på detta nu... Jag vill bara bli frisk!



P&K


Upp och ner i en tarmsjuks liv

Idag har varit en lugn dag, precis som en lördag sig bör. Men magen är FORTFARANDE igång. Man tycker ju att 15 piller om dagen borde göra susen ganska omedelbart, men icke... Veckohandlingen gick iaf bra. Hyfsat. Hade femkronan i högsta hugg och hela tiden koll på närmaste väg till toan vid butikens ingång. Men ändå. När vi kom hem var det såklart kronprinsessbröllopsvaka. Med chokladpudding och kaffe (i de fina kopparna) ^^ Alltid nåt positivt när man ändå sitter fast hemma, bra timing till ett TV-bröllop! Efter det fick magen rycket igen och trots att vi väntade besök så var det bara att snällt lägga sig och vila 1 timme.

Framåt kvällen bar det ut i parken utanför efter mitt beslut. Jag vågar inte vara för långt hemifrån. Men det var faktiskt riktigt trevligt! Jag, sambon och kompisens kille grillade och spelade badminton. Kom dock på att det inte är alls så hälsosamt som det påstås att röra på sig. 10 min spel och raka vägen hem för toa-besök. Men skam den som ger sig! Imorgon är en ny dag och då hoppas jag j*vlar att medicinen börjar göra lite nytta!

PS. Är faktiskt en aningens besviken på att det inte blev nåt "nu får du lov att kyssa bruden" för kronprinsessan... Pussen på kyrktrappan räknas ju nästan inte!










P&K

En sådär dag

Ja, dagen och magen har varit sisådär... Det var inte alls kul i morses men sen la det sig. Men efter en sväng på stan med sambon satte det igång igen. Tacka gudarna för att man hann hem igen innan det startade iaf! Usch, jag kan nog inte komma på nåt mer pinsamt än att inte hinna till en WC mitt på stan :S Sen blev det lugnare igen efter ett par timmars vila på soffan.

Så sjukt trött på detta nu. Vi hade funderingar på att gå och spela minigolf idag, och bara umgås lite när älsklingen blev oplanerat ledig från jobbet. Men inte blev det nåt av med det ju... Där vet jag att det inte finns nån toa. Och kanske var det lika bra för det har regnat i omgångar och repriser. Sol - regn - sol - regn. Vädret har varit smått schizofrent faktiskt.




Måste man så måste man...

P&K

Uppe med tuppen

Idag vaknade man kl 06.30 och var klarvaken, fast jag inte kom i säng förrens runt kl. 01 inatt. Vet inte om det är de nya medicinerna jag började med igår som orskar den kortvariga nattsömnen eller om det helt enkelt bara är så att man inte behöver sova lika mycket när man är så inaktiv som jag är just nu p.g.a min krånglande mage. Det var iofs samma sak förra veckan när jag började med de första medicinerna. Fast då vaknade jag 04.15 pigg som en mört och utan en chans att somna om. Skönt att man slapp det igen iaf.

Skakig blir man iaf av alla dessa 15 tabletter om dagen. Något som min kära mor upprört kommenterade igår när hon kom förbi på kaffe. "Men OJ, vad du skakar!" blev kommentaren när jag skulle hälla upp kaffe till henne. Jag tycker iofs inte att det är så farligt. Stör mig mest på att jag är så trött och inte kan/orkar hitta på något om dagarna. Känns lite som att tiden rinner en ur händerna. Och jag som verkligen vill kunna ta vara på de sista veckorna nu innan min sambo åker till Afrikas mörka skogar... Vi får hoppas på att det ger med sig snart alltså...


P&K

Ulcerös proktit

Det kan heta Ulcerös kolit också, men det är den allvarligare formen av sjukdomen. Tack och lov att jag fick den lindrigare när jag nu ändå fick den för 3½ år sedan. Jag är just nu inne i ett skov vilket innebär att min tarmsjukdom är aktiv och att jag mår ganska dåligt. Jag satt själv och sökte information om sjukdomen (vilket jag också gjort otaliga gånger tidigare) och råkade hitta en tjej som bloggade om sin tarmsjukdom. Just nu sitter jag mest hemma eftersom jag hela tiden behöver vara nära en toa. Kul. När man är 22 och bara vill vara ute och ha det kul med sina kompisar när det är sommar. Svar: Nej.

Men inga svar finns på frågorna om sjukdomen. Ingen bryr sig om att forska. Kanske man skulle skriva lite här och se om man hittar någon som vet vad man pratar om? För det är svårt attt förstå sjukdomar som inte syns utanpå...

P&K

KANSKE

Det tyckte jag var en bra rubrik på detta inlägg. Har sett att fler och fler länkar sina bloggar på FB och började komma ihåg min egen... Men jag vill inte lova något. Sommarlov är inget som de flesta högskole/universitetsstudenter förunnas. Själv ska jag plugga på heltid och förhoppningsvis jobba. Om det bara ville höra av sig nån gång.

Så jag lovar inget. Säger bara att jag KANSKE hittat tillbaka till bloggvärlden. Har förresten hört att den är rätt ute nu. Kör inte Lindsey Lohan och alla andra med Twitter numera?

P&K

RSS 2.0