Galapremiär

Ja, mitt i allt pluggande blev det faktiskt paus för galapremiär för en ny svensk film och lite mingel med skumpa innan det. En välbehövlig paus, och filmen var riktigt rolig. "Sommaren med Göran" hette den och både David Hellenius och Peter Magnusson som var med i filmen fanns på plats :)

Tack söta Marie för att du tänkte på oss när du inte kunde gå själv!

P&K

Fredagsmys

Blev upp lika tidigt idag som igår, Och ingen TTELA (morgontidningen) idag heller... Trodde vi skulle ha samma tur som vanligt fast den inte kom i onsdags... Vi fick nämligen ett erbjudande att ha den gratis i en månad. För över ett år sedan och har fortsatt få den utan att betala sen dess :D Några gånger har den inte kommit men det har alltid varit tillfälligt tills nu, för nu har vi inte fått den sen i tisdags :( Trist, det är ungefär som att börja morgonen med det lokala skvallret när man bor i en rätt liten stad, man vet alltid nåt som tidningen inte vet om det de skrivit om! Så morgonen var sådär... Och jag var sååå trött...

Sen blev det en sväng på stan med mamsen. Efter att ha inhandlat ett linne och ett par supernajsiga skor. Det är det enda paret strapi-sandals jag provat hittills där min störda lilltå inte petar ut genom ett av hålen på sidan! Så jag köpte dem på en gång... Störda minitå haha Sen blev det fika på Stålverket, kaffe och en helt enorm bit chokladkaka med ckokaldmousse på. Jag orkade knappt hälften, som tur var mumsade mamma i sig resterande mousse. "Det var ju det som var godast" sa hon och såg busig ut. Min sötaste mamma...

Och nu är jag så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Lite TV och mys i soffan med en skål popcorn låter underbart. Extra mysigt när regnet smattrar mot fönstrena... Och jag är sååå lycklig att jag inte behöber plugga mer idag!!!


 

P&K

Dagens bästa

Pratade precis lite med Jessica på telefon och försökte komma fram till en tid när vi skulle ses imorrn...

Jag: Men när vaknar du imorrn då?

Jessica: Ja, det är en tidsfråga det...

hahaha

Det krävs inte mycket för ett garv från mig just nu. Hjärndöd är mitt namn haha

P&K

Oboy, vilket vackert väder!

Idag gick jag upp med tuppen och Ronnie igen. Och skönt var det för jag lyckades läsa 2 böcker innan kl var 12. Ett jävla tjat om dessa förbannade böcker, men nu är det snart över med den biten av tentan iaf. 3 böcker kvar! wohoo!

Det blev faktiskt lunch och en lång cykeltur med mamsen idag också. Räkmacka på Slusscaféet och en mils trampande :) Såå skönt att få lite frisk luft!

Nu är det förresten bestämt att jag ska jobba lite i sommar ändå. Kom på att det kanske inte är så kul att bara gå hemma när alla andra jobbar ändå. Men det blir åtminstone 4 veckor helt ledigt och tydligen inga helger och kvällar, så toppen! Och så har jag satt upp mig på att jobba ideelt på Kattslussen. Och så ska jag åka till Holland och hälsa på Rebecca en ons-sön i juli. Och så måste jag hinna med att åka till Ronneby. Lugn sommar va?! Jag är allt bra på att planera, men att följa planerna... Njaaa....






P&K

En tanke till Jennifer

Först klipper hon sig i handen när hon ska frisera hästen... Och sen pajar hon ryggen när hon ska bära andras lyxvaror på jobbet... Stackars underbara tjej.  Hoppas att du åtminstone får en riktigt skön tripp på värktabletterna ;P

Ingen så söt och go förtjänar den oturen du haft på sistone.

Tänker på dig! Get well soon!



Min kaka!

PS. Förlåt gumman, men jag kunde inte låta bli när vi hade pratat!

P&K

Fixade naglar och djupa funderingar





Äntligen fick jag lite tid att fixa mina naglar! I-lands problem Allan men jag har verkligen stört mig på mina hack-kantiga naglar i flera veckorna nu, men jag har helt enkelt inte haft tid att fixa dem. Men ikväll blev det efter en uppmaning från en klasskamrat, "din hjärna behöver vila", ett avsnitt DH ackompanierat av ett glas vin och en välbehövd manikyr.

Man får ändå en del tid att tänka nu när man spenderar så mycket tid i ensamhet som man gör när man tentapluggar, trots att hjärnan befinner sig i en annan dimension. Speciellt på hur beroende man egentligen är av andra. Jag kan inte ens slita mig från mina böcker (eller snarare tvångstankarna att jag MÅSTE hinna, MÅSTE hinna) utan hjälpen av någon utomstående. Det räcker med att någon knackar på dörren och vill ta en kaffe, t.o.m ett telefonsamtal när jag "har tid" att svara men poängen är att när jag väl tjärat ner mig i böckerna (och ensamheten det innebär) så kommer jag inte upp för egen maskin. och det här är en pyttig sak som ett PROV!

Och sen har vi en förkärlek för individualismen i västvärlden... Korkat om du frågar mig. Människor är flockdjur och klarar sig inte på egen hand i längden. Och att tro att så är fallet får oss bara att må annu sämre eftersom vi är dömda att misslyckas. Självständighet i alla ära, men till vilket pris? För om du ska klara dig SJÄLV, så får du nog vara beredd på att göra det hela vägen, inte bara när det passar dig.

Jag hatar beroendet, men jag älskar Er alla, ni som finns i mitt liv och vid min sida. Utan er vore jag bara en ensam stjärna på en svart himmel, och hur vackert vore det i jämförelse med en himmel full av stjärnbilder? Så glöm mig inte, och glöm inte att jag finns här och bryr mig om er även om det verkar som om jag gått upp i rök!





P&K

Kortslutning

Nä, nu finns det verkligen inget lagringsutrymme kvar i min hjärna... Om 45 sidor har jag läst 10 böcker på en vecka men just nu känns det mest som om jag sitter och glor på en massa text snarare än läser den...

Tror jag tar livet av mig snart! Om inte annat exploderar väl hjärnan.




det är nära nu...

P&K

Äntligen helg!

Ja, nu tar jag faktiskt lite helg även från pluggandet... Det blir iaf helledigt ikväll och imorrn. Morgondagen är nämligen redan uppbokat av annat, som shopping i Kungsbacka och grill/eurovisionkväll med några vänner. Nu har iaf 6 böcker och 2 av 6 kompendier klarats av.

Och förresten, jag har fått en ny praktikplats! Planen var ju Socialtjänsten i Vänersborg. Fick i samma veva veta att de faktiskt hade valt ut mig som mest intressant bland flera andra :) Lite boost för självkänslan eftersom jag ansett mig lite värdelös efter mitt misslyckade sommarjobbssökande på området. Hur som helst har jag nu fått en plats på mitt absoluta förstahandsval, familjerätten i Trollhättan! De hade hört av sig nu och sagt att de gärna ville ta emot mig.

Lite synd är det ändå, det verkade himla bra i Vänersborg, men jag fick inte välja eftersom jag nu erbjudits mitt förstahandsval. Då ger de platser på andra ställen till andra som har det som högre val än tredjehand eller lägre.

På tal om den långsamma döden det är att tentaplugga... Fick ett sjukt kul SMS om det, alla som pluggar fattar nog det roliga iaf.


"Detta är ett meddelande från ett samarbete mellan Csn och Sjukvårdsupplysningen. För mycket pluggande kan leda till det fruktade sjukdomen bokmalssnuva. Symptom på sjukdomen är följande. Huvudvärk, rastlöshet, social avsaknad, lättpåverkad av alkohol, tristess, förvirring och yrsel, starkt sug efter koffein (både kaffe och läsk), närsynthet och framför allt förlust av vänner. Tiden mellan att du upptäcker första symptomet och tills du är helt galen och instängd i ensamhet kan variera mellan ett par dagar och upp till en månad. Än så länge har inga dödsfall bekräftats i Sverige, dock är det många som avslutat sina studier i förtid, vilket kan lindra symptomen något. Att bli frisk från sjukdomen kan ta många år, oc många blir det aldrig. Det bästa du kan göra för att inte bli smittad är att aldrig plugga mer än en halv timme om dagen, bara gå på obligatoriska moment i skolan och närvara vid alla sociala saker utöver skolan. När det gäller grupparbeten rekommenderar vi att ni samtidigt som ni pluggar också intar alkohol, oavsett tid på dygnet. Du bör också ringa minst två vänner som du inte går i skolan med varje dag och prata om annat än skola och plugg i minst 40 minuter. Detta är en sjukdom som ökar kraftigt i Sverige idag och du måste göra allt för att skydda dig."




Mitt helvete...

P&K

3 timmar och 14 portioner mat senare

Fast riktigt så lång tid tog det ju inte. Självklart blev det paus för DH. Och så fick jag skicka Ronnie till affären för jag märkte att jag visst inte hade allt hemma till det jag skulle laga hihi Men nu är det klart, mat för en hel armé. En stor kycklingpaj och en lasagne! Nu slipper jag tänkta på matlagningen på ett tag och blir jag sugen på nåt annat får jag sätta älsklingen på det.

Fan, va udda tider man har för att laga mat egentligen... Men det finns inget bättre i tentatider för att slappna av på kvällen efter en dag av att försöka mosa in kopiösa mängder fakta på ett begränsat hjärnutrymme :P

Saknar faktiskt lite min och Ronnies matlagningsdagar... Vi brukade ta en söndag emellanåt och laga typ 5-6 olika maträtter för att fylla på förråden, och allt skedde till dans till ABBA's golden hits skiva. Fan vilka nördar vi är! haha Men det är riktigt skönt att veta att man kan vara den man verkligen är med den man älskar. Och att den personen också är ens bästa vän, någon man kan goofa loss med ibland.



Fulfest hos Katrine -07

Shit vad vi såg ut :D

P&K

Det har varit en lååång dag...

Vaknade med Ronnie kl 06 idag när han skulle till jobbet. Hade så dåligt samvete för att jag inte pluggade igår så jag var tvungen att ta mig upp och hinna med lite innan skolan. Alltid lättare att vakna när den andre inte ligger kvar i sängen också... Kom iaf igenom en av mina 18 böcker (tjohoo...) och hann t.o.m diska innan jag sprang till tåget.

Som förväntat var lektionen idag helt meningslös. Men fick iaf svar på lite funderingar om tentan och hann diskutera den lite med de andra i klassen. Sen var det snabbt hem igen efter 45 minuters lektion lika långt hemifrån... Värt...

När jag steg av tåget var det bara att springa förbi apoteket och hämta medicin till mamma och sen vidare hem till henne. Hon behövde hjälp att färga håret. Fick nybakat wienerbröd för besväret och passade på att låna deras skrivare och skriva ut lite MER saker till tentaplugget. Tonern är slut i vår skrivare... Fick passa på nu när Bengt inte är hemma, han hade nog inte blivit så glad eftersom han köpte skrivare till oss för att vi inte skulle springa där och långa hans... Men, men, nöden har ingen lag.

Kom hem lite före sju och nu har jag precis tagit mig igenom ytterligare en bok... 2 down, 16 to go!!

Nu tänkte jag försöka laga lite mat för att bunkra upp inför den bistra tentatiden. Man är inte direkt så sugen på att "slösa" tid på matlagning om man inte måste när klockan tickar iväg när man har många böcker att hinna läsa. Och man kan ju inte leva på snabbmat. En lasagne och en kycklingpaj får det bli. Räcker länge och mättar bra. Mmm... Ett glas vin till matlagningen kanske man skulle unna sig? Men nu får jag skynda! DH börjar om 50 minuter! Spännande!

P&K

Tentaångest

Fy fan vad jag verkligen inte vill ta tag i den här tentan. 18 böcker att ta sig igenom och 0 i motivation. Orkar inte, vill inte, är på dåligt humör. Varenda fiber i min kropp skriker "NOOOOOO" så fort jag tänker på det. Usch...

P&K

Dagens smartaste

Mindes just dagens smartaste kommentar, av Idol-Sebastian, efter hans uppträdande.

"Det är lika långt hem som det var hit"

No kidding?? hahaha

P&K

I en transkilles kläder

Ja, bokstavligt talat faktiskt. Om det var någon som inte visste det så är en av mina närmaste vänner just nu inne i processen att byta kön. Jag har själv lärt mig mycket väldigt mycket under den här tiden, bl.a att transkillar ("före detta" tjejer alltså) använder något som heter binder för att hålla in "knölarna som hoppar runt på bröstkorgen" som Tim själv uttryckte det. En binder är ungefär som en supertajt sportbehå som används för att platta in brösten på de transkillar som ännu inte fått dem bortopererade. Eftersom den är så tajt har jag alltid misstänkt att det måste vara ganska smärtsamt att använda den, brösten är ändå bland det känsligaste man har och dessutom har jag sett märkena den lämnar efter sig. Så idag bestämde jag mig för att själv testa. Om inte annat så för att få en bättre inblick i vad min vän går igenom dagligen. Det blev faktiskt rätt platt. Har en större byst än honom (ja, för alla er oinsatta så är det faktiskt en HAN även om den biologiska kroppen säger något annat) så jag var lite tveksam om det skulle ge nån effekt. Se själv





Ha i minne att jag vanligtvis har en D-kupa...

P&K

1528 mot 1577... THN losade

Ja så gick det... Även om vi fikade tappert blev vi slagna med 49 pers mot Uddevalla. Fast vi t.o.m hade Gbg's Tim på vår sida... jaja, life goes on antar jag. Och vi fick bildat föreningen "Multikulti-sexuella föreningen" bestående av mig, Ronnie, Rebecca, Tim och lilla Sofia :D Föreningen som fick flest medlemmar att fika kunde nämligen vinna 5000 kr så vi improviserade haha. Vi vann visserligen inte det heller men alla medlemmar var åtminsone på plats! Och så fick vi se Idol-Sebastian uppträda!





Tim försöker locka besökare



Röda mattan ingången till fikatältet



Glada fikare




Sötaste Sofia gjorde också en tapper insats för THN


P&K

Hemma hos Tim

Sitter hemma hos min mys-Tim och tar en öl ch halvtittar på hockey, Vi har bestämt att den här helgen ska vi ha en helhelg med varandra var allt för länge sen vi umgicks nu! Det blev lite thaimat och besök i hans brorsas nya lägenhet efter skolan och nu sitter vi här och myser.

Dock ska jag snart hem... Tänkte överraska mamma med lite besök och en flaska vin nu när Bengt är borta i fjärran öst i en månad. Men imorrn kommer Tim upp till Trollhättan och umgås hela dagen så jag behöver inte sakna honom så länge :)




Spana in kopian av Tims frisyr t.v hahahaha


P&K

Tävlingsfika

Kul! Fick höra av Rebecca innan att Gevalia ordnar tävling i vilken stad som är bäst på att fika. Och på lördag är det mellan Trollhättan och Uddevalla! Klart att man får offra sig och dricka gratis kaffe :P Ska försöka flirta hit Tim också och få Gbg på vår sida hahaha

På torget mellan kl. 11 och 15 på lördag! Kom och fika med oss vettja ;)

http://www.gevalia.se/ovantat/?page=events

P&K


Lokalpatriot


Shit... Gissa vad jag gjort den senaste timmen??

Svar: Kollat på fotboll (!)

Insåg när jag satt och flippade mellan kanalerna på TV och hamnade på TV4+ att FC Trollhättan plötsligt hamnat i superettan och spelade match live på TV. Och vips blev man lokalpatriot! Haha. Sen gjorde nog kommentatorernas dissar mig ännu mer sugen på att se hur det gick. Jag inbillade mig lite att om bara JAG, som egentligen haaatar fotboll, gjorde mig besväret att titta så skulle det minsann gå bra.

Jag e bra sjuk jag... Men det var iaf 0-0 nu efter 63 min!

P&K





Potentiell praktikplats!

Det var inget jobbsamtal jag hade missat från Vänersborg, men väl ett om en potentiell praktikplats visade det sig :) På socialtjänsten i Vbg för att arbeta med barnavårdsutredningar! Dessutom ska de tydligen ha en praktikant till och eventuellt vara två handledare vilket ju ger möjlighet till både sällskap av någon på ens egen utbildningsnivå och till möjlighet att delta i arbetet på flera olika enheter. Låter helt kanon! Dock anade jag en viss tveksamhet hos hon som ringde, hon hade fått veta att platsen var mitt tredjehandsval (efter familjerätt och integrationsarbete) och jag tror jag verkade rätt pantade när vi pratade... Var så trött i huvudet och så glad att höra nåt om praktikplats att jag blev helt tom i huvudet när hon frågade saker. Typiskt.

Hon skulle iaf prata med sin kollega och återkomma på måndag :) Får läsa på lite om deras verksamhet tills dess också så jag kan komma med några smarta frågor som väger upp för tagens tomma huvud haha För praktik på socialtjänsten är en bra erfarenhet helt klart!

Håll tummarna nu! Hoppas, hoppas, hoppas!

P&K

Vaken i ottan...

Ja, nu har jag varit vaken nästan en timme. Trots att jag inte börjar skolan förrens kl 14. Tänkte jag skulle vara duktig och hinna med ett pilatespass innan. Fast nu känner jag att det lockar mer och mer att krypa ner under täcket igen... Bara en liiiten stund :P Vi får väl se hur detta slutar!

P&K

Sommarjobb trots allt?

Hade änna helt ställt in mig på en sommar utan jobb nu. Fick besked att jag blivit antagen till sommarkursen jag sökte härom dagen och nu är det bara CSN som ska sökas.

Men idag hade jag ett missat samtal från Vänserborg som visade sig tillhöra kommunen, ett av ställena jag sökt på och åtminstone inte hört "nej tack" från än. Försökte lura ut lite närmare vem på kommunen numret tillhörde, eller iaf om det var från vikarieförmedlingen dit jag skickade min ansökan, men utan framgång. Och inte hade de pratat in nåt meddelande på telefonsvararen  heller...

Får helt enkelt hoppas att personen provar imorrn igen, annars får jag ringa upp innan skolan och kolla vad det kan vara. Håll tummarna!

P&K

Uttråkad som få

Det blir så när kanal 6 ska envisas med att visa United-Arsenal en tid när jag vanligtvis roar mig med DH och Hell's kitchen på TV. Nu ockuperas den av min kära sambo som också har vänligheten att då och då avge tjut som skrämmer livet av både mig och katten, säkert av grannara också som han galer. Då och då börjar han glatt prata med mig om nåt som troligtvis har med fotboll att göra. Är inte säker för det blir ett sånt där "Shoooeshopping"-moment som JD i Scrubs har när han inte är intresserad av det någon säger för mig...

Så nu sitter jag här och käkar chilinötter... Kul...

Får väl hoppas att United vinner iaf, annars får man ju till råga på allt spendera resten av kvällen med en tjurig pojkvän...

P&K

Att säga vad man tänker

Att säga vad man tänker låter så enkelt. Men jag har insett att det är bland det svåraste man kan göra. Det borde vara så lätt. Man vet ju ändå själv allt man tänker. Men att sätta ord på det. Och att dela det med hela världen. "Jag tycker inte att det är så smart att du gör så", "Du borde nog tänka igenom det där minst två gånger till", "Den där ögonskuggan ser heemsk ut på dig", "jag är ensam", "Jag behöver dig", Jag förstår mig inte på den här världen".

Det är så enkelt, men ändå så svårt....

Och nu regnar det och jag måste ta in dynorna... I-lands-problem ALLAN!!!

P&K

Ensam i världen

Jag har fått mig en riktig funderare de senaste dagarna.

Jag har många gånger, många dagar och många timmar känt mig ensam. Ofta för att jag har många av de jag älskar på stort geografiskt avstånd. Speciellt Ewe ända nere i Ronneby. Men också Mikaela och Susan i London, Mohammed och Alma i Uppsala, mina svärföräldrar och min svägerska/bästa vän i Västerås och flera nära vänner i Gbg. Så nära men ändå så långt borta...

Och snart försvinner Rebecca till Holland... Sååå glad för hennes skull att hon hittat kärleken btw. Och Jessica åker till Australien...

Men ju mer jag tänker på det. Och ju mer jag pratar med människor runt omkring mig, så inser jag hur bra jag verkligen har det. Jag må ha få nära vänner. Och många av dem en tåg- eller flygresa bort. Men de är ändå mina vänner. Människor som jag av någon, egentligen helt korkad anledning litar på att de finns där för mig om jag behöver dem.

Och om jag verkligen tänker efter... Om något någonsin skulle hända så vet jag att dessa människor direkt kommer hoppa på tåget och flyget och komma och rädda mig.

När jag ser det så här så vet jag inte ens längre varför jag är rädd. Livet skrämmer nog skiten ur de flesta, även de mest hårdnackade. Men jag har tur, det har jag verkligen.

Jag har ingen anledning att vara rädd. Även om jag själv inte förstår det.

TACK min älskade Ronnie, min ovärderliga Evelina, min älskade Jessica, min stöttande Tim, mina underbara föräldrar som aldrig sviker (för er finns inte ens ord i denna värld) , min supersnälla Rebecca, mina svärföräldrar som aldrig lämnar oss i sticket, min underbara svägerska tillika en av mina absolut bästa vänner, min moster och Ulf som alltid ser till att jag kommer ut i friska luften och som alltid har mig i åtanke, Sara den äldsta av vänner, och hennes kille Henrik som alltid ställer upp och lyssnar på en full ledsen människa :P

Dessutom har jag ju min gulliga Parasto, snälla Linda som mer än gärna stannar och pratar, supersnälla Emmy, Susan i London som tar oss som gäster any day, Marika jag kan ta en fika hos om vi lyckas planera in det nån gång och flera till...

Se jag var visst inte så ensam när jag väl tänkte efter...

P&K

RSS 2.0