Märkesshopping i Vingåker

Puuh... Nu är man äntligen hemma efter en tuff dags shopping :P Det var dock segt att komma upp på morgonen vid 8 eftersom man blev uppe sent med ena svägerskan och en BiB med rödvin... Vi kom iaf iväg vid 9 som planerat. Sen gick allt INTE enligt planerna. J*vla skitvägbeskrivningen som vi skrev ut från Eniro stämde inte alls efter halva vägen. Istället för att hitta skylten mot Norrköping och sen svänga hamnade vi på E20 mot Stockholm och kunde inte byta håll förrens vi kom till Strängnäs... Till slut, efter 2½ timme, kom vi äntligen framme i Vingåker. En resa som skulle ha tagit ungefär 1½... Väl i Vingåker hittade vi den mest korkade informationstavlan i Sverige (HOPPAS jag iaf)... Den talade snällt om var vägen vi skulle var, dock inte var på kartan man befann sig. Jaja, vi hittade åtminstone fram till sist. Och tack vare att Ronah hade enmans-party i baksätet typ hela vägen var det rätt kul ändå.

Jag lämnade stället helnöjd. Kom därifrån med två jättefina toppar från Tiger, nytt underklädessätt från Salming och en tröja från Puma. Och hade bara gjort av med 800 kr :) Ronnie gjorde ändå dagens absoluta fynd. Tre par jeans och en jacka, allt från Tiger, för sammanlagt 700 (!) kr. Jättesnygga! Får lägga upp bilder sen när jag kommer hem och kan plugga kameran till datorn igen.

kontaktbild


Så mellandagsrean... Känn dig brädad!!! Mohaha! Från och med i år skiter jag blankt i det. Outletshopping äger! Nästa år får jag övertala svärfamiljen att åka till den i Barkaby. Det blir nog inte så svårt, de hade minst lika kul som jag.

P&K

What to say?

Har egentligen inget att berätta idag. Lugnt som tusan idag också. Tror jag ska roa mig med att läsa andra människors bloggar ist, och kanske städa undan efter vårt matlagande (kåldolmar, kroppkakor och laxpaj :) för att plocka lite pluspoäng hos svärföräldrarna. Ingen annan verkar orka ta det så nån måsteväl offra sig... Imorrn kl. 09.00 bär det iaf av till Vingåkers Factory Outlet för lite riktigt shopping... Jag skiter faktiskt i mellandagsrean i år. På outleten kan man og göra lite riktiga fynd ist. Snygga saker som man faktiskt använder och som inte varenda kotte har likadana.

P&K

Mellandagsshopping

Idag blev det så en sväng ner stan och mellandagsrean. Jag trodde att det skulle vara lite lugnare idag iom att den började igår, men tji fick jag. Det var smockat med folk överallt typ. Och jag måste säga att Västeråsare är rätt buffliga. Kanske är det lockelsen att kunna handla en topp för 49 kr på Gina Tricot (woho va? Not...) som gör det, men de verkar inte ha någon vidare lust att akta sig för andra människor utan satsar mer på  att gå rakt emot en ungefär som "antingen aktar du på dig, eller så går jag akt in i dig". Jag bestämde mig efter 2 minuters knuffande inne i den affären att masstillverka skit som man ändå inte vill ha på sig för att alla andra har samma, kanske i nån annan färg OM MAN HAR TUR, och gick därifrån. Jag fattar inte hur folk orkar alltså. Sååå roliga inte kläderna som de säjer ut. Jag kan slå vad om att iaf 70% av grejerna är sånt som ingen velat köpa sen det kom in som de måste bli av med... Det blev en liten sväng till MQ och en kjol köpt där men sen åkte vi till IKEA för att inhandla det vi behövde där.

Tyvärr hr jag inte sladden till min kamera med mig så det blir en aningens tomt på bilder det närmaste, men på IKEA blev det iaf ett par stora, mysiga soffkuddar, nya vinglas, handdukar, doftljus och lite annat smått och gott. Det var mysigt att gå runt att kolla, men en timme gjorde en 650 kr fattigare! :D

P&K

Oförskämt slapp dag

Herregud vilken skön dag jag har haft idag! Planen var egentligen att vi skulle ut och springa på mellandagsrean och IKEA. Men när jag vaknade vid 12 kände jag bara "nää, jag rör inte på mig idag!". Låg kvar i sängen till tre och glodde på TV. Har käkat en massa gott och onyttigt; piroger, chips och coca cola... Och inte brytt mig. Bara varvat ner från julhysterin som har pågått i vad som känns som en evighet. Det blev iaf en sväng ner till affären för att köpa en skvallertidning och hårinpackning. Sen har det bara varit me-lyx-dag. Fixat naglarna och håret och umgåtts med svärmor och svägerskorna. Just nu sitter vi och slappar framför körslaget med ett glas vin hela familjen.

Man borde verkligen ta sig tid till att göra ingenting oftare...

Stackars Rebecca... Hennes pappa åkte in på sjukhus på julafton igen för sin KOL. Hon ringde helt uppriven, känns så hemskt att inte kunna vara hemma och trösta en vän... Och när man precis fått veta att ens egen mamma har samma sjukdom blir man ju påverkad och orolig själv också. Jag hoppas han blir bra snart iaf. Mina tankar finns med hela familjen Tilander!!

P&K

Julfirande numero 2

Jaa, idag är har det varit jul nr 2. Egentligen inte i min familj, åtminstone inte i min biologiska. Men i svärfamiljen firas jul på juldagen. Kort fakta om det:

Ronnie och hans familj kommer från Uganda. Under koloniseringen i slutet av 1700- början av 1800-talet bev landet en brittisk koloni. I Storbritannien firas vår typ av jul på juldagen, alltså blev det en tradition även bland de kristna i Uganda.

Dagen började inget bra alls. Första tjafset med mamma på flera år... Hon ringde och väckte mig en halvtimme innan min klocka ringde och blev skitsur över att jag inte hade gått upp än. Blev lika arg jag och ja... Två starka viljor med olika vägar till samma mål leder till en del tjafs. Förlåt att man varit uppe hela natten och fixat för att hinna vara med er innan jag åker typ...

Men jag kom iaf dit vid halv 1och kl. 13 gick hela familjen ut på juldagens 6 km långa promenad runt kanalen. Jättehärligt väder, kallt med soligt. Jag spenderade visserligen hela promenaden på att kolla ner i kanalen för att inte missa om där fanns några spår efter den där stackars 19-åriga killen som försvunnit. De hittade ju hans sko där nere härom dagen... Men det va mysigt iaf. Det är riktigt sällan vi gör saker så där hela lilla familjen.

Kl. 17.59 bar det v med tåget till Västerås för min del. Sov halva vägen... Inte konstigt så lite som jag fick sova inatt. När jag kom fram blev det julfirande med hela familjen här. Massa god mat (även om jag fick äta ensam eftersom jag kom så sent), julklappsutdelning (ännu mer haha) och en del alkohol :D Lite Ugandisk mat fanns på menyn, men jag längtar till nyårsdagens middag för då blir det säker Sombosas :) Mmmm... Fick förresten 4 par örhängen, ett par knästrumpor, en Paris Hilton parfym och ett par knästrumpor. Jag måste ha varit riktigt snäll i år :)

Dessvärre kom varken brodern David eller hans dotter som det var planerat... Jag brukar inte åka upp till Västerås förrens 27-28 december men jag kom hit redan idag för att få träffa henne. Kära svågern hade kommit med en massa ursäkter om att han var sjuk och ingen fattar om Michelle har kommit eller ej... Jag lämnade min cancesjuka släking för det... Ja, för vi brukar nämligen samlas och äta gröt på annandagen... Så svåger och jag har en del att prata om när jag får tag på honom...

P&K

När Jesus fick mig att fundera...

Tja, jag gav ju upp på midnattsmässan efter lite drygt en timme fast den håller på i två... Budskapet var väl i stort sett att Jesus gjorde en stor uppoffring som kom till jorden i form av en människa och gjorde sig beroende av andra. Hm... Ja, uppoffring om en uppoffring är att vara männsklig kanske. För det går ju lite hand i hand att vara människa och att vara beroende av andra. Ingen klarar sig helt ensam. Även om det finns ganska gott om dem som vill låtsas att så inte är fallet. Visst är det lite jobbigt, en kamp mellan "jag klarar mig själv" och "Jag hatar att vara ensam" ungefär. Men det är nog en del av livet. En av västvärldens härliga paradoxer... Strävan efter individualitet har sitt pris. Tänk vad skönt det skulle vara om man bara kunde erkänna för sig själv, "Jag klarar mig inte utan de som bryr sig om mig". Men trots denna dagens sanning så står vi inför ännu en paradox. Att vi alla i slutändan bara kan lita på oss själva. Och alla dör vi ensamma.

Man kan ju inte säga något annat än att religion får en att tänka. Om man tar sig tiden att lyssna till vad den har att säga alltså...








Klanten jag glömde ju sätta på vattnet till tvättmaskinen innan... Ja, hemma hos oss måste man nämligen vrida på en liten kran för att maskinen ska fyllas med vatten. Vilket jag glömde... Så jag fick vackert köra tvätten "en gång till". Kuuuul... Tur att det inte började brinna iaf. Det hade varit just snyggt att elda ner hela huset på jul.

Nu har jag varit djup och funderat tillräckligt över mänskligheten för idag. Dags att sova kanske?

P&K

Ännu en jul till ända

Jaha, så hade man firat jul ännu en gång. Den 21:e i ordningen för min egen del. I år firades dagen hemma hos moster och Ulf ute i deras mysiga hus med öppen spis ute i Öresjö. Och innan vi åkte dit kom det till min ENORMA glädje till och med ett par snöflingor. I typ 5 minuter snöade det faktiskt riktigt ordentligt. Så jag fick snö på jul :) Och jag är glad även om den inte la sig!

Julaftonen firades som alla de tidigare, precis som det ska vara. Fika till Kalle Anka, massa god mat, julklappsutdelning med den yngsta, alltså JAG, som tomte och hembakat godis. Dessvärre måste jag väl erkänna att den där riktiga julfriden aldrig riktigt infann sig... Jag vet inte om det är jag som har för stora krav, med en önskan om att känna den där supermysiga känslan som jul alltid förde med sig när man var liten eller vad det är men... Fick iaf en massa fina julklappar. Ett Guitar Hero, en ny mobil, en Naomi Campell parfym, en pyjamas och en ny plattång är några exempel.

Ronnie är i Västerås. Just nu är han på midnattsmässan i kyrkan. Jag sitter hemma och tittar på den som sänds direkt från Peterskyrkan på TV. För alla er som inte vet så är Peterskyrkan den i Rom, där påven "bor" :P Att gå i kyrkan är väl inte riktigt min grej, men det är mysigt och jag önskar faktiskt att det kanske i framtiden blir så att jag följer med Ronnie dit åtminstone på jul. Kyrkor är mysiga, och fridfulla på nåt sätt. Men för nu nöjer jag mig som sagt med att se den på min tjockTV.

Hinner säker skriva ett inlägg till innan jag kommer i säng. Har en maskin tvätt igång så här mitt i natten och en del att göra, bl.a att packa, inför resan till svärfamiljen och julfirandet där imorgon så.





 

Tröttast av alla när kvällen närmade sig sitt slut var mosters vovve Jackie. Hon hade haft fullt upp med att hålla koll på oss alla och allt som försigått hela dagen. Haha



P&K

Lugnet efter stormen

Gud vad skönt att allt julstökande är så gott som över nu! Har bara slappat hela dagen, suttit framför TV:n och sytt om klänningen jag köpte igår lite bara... Men that's it! Slappa är nog det bästa som finns, speciellt så här dagen före dopparedagen. Allt är så fridfullt då. Hade egentligen försökt träna idag, men jag la ner det projektet. Orka... Nää, inte idag...

Synd bara att snön lyser med sin frånvaro, vädret känns mer som vår än som vinter. Hörde på vädret igår någonting om att temperaturen ligger 6-7 grader över det normala här i Västra Götaland... Shit, lite läskigt faktiskt. Men jag förnekar, förnekar, förnekar. För jag mår inget bra av att tänka på att jorden är på väg att gå under!

Jaa... Annars står klapparna inslagna i två fulla papperskassar redo att bäras iväg med. En ska hem till moster och min familj imorrn, den andra tar tåget till familjen Kabagambe i Västerås. Morbror har kommit från Karlskrona för att fira jul med familjen. Snart ska vi hem till mamma och göra skinkan och klä granen. Och så var det jul igen!

P&K

En liten mormor i förtid

Ja för alla som känner mig och som jag inte "kommit ut för" än så låter det nog ganska otroligt. Ungefär som om helvetet frusit till is. Eller som om rosa grisar faktiskt kan flyga.

Men jag har faktiskt börjat sticka... Och hör och häpna! Jag har tre olika stickningar igång samtidigt. Alla blivande halsdukar, men iaf. Jag finner det väldigt avslappnande... Definitivt att rekommendera för människor som jag som har svårt att stänga tankar ute. När man stickar får man både något gjort och får tid att filosofera.

Grattis Malin... Och välkommen till livet som pensionär! Vid 21 års ålder!



P&K

Teknikens under...

Herregud... Här sätter man sig och ska försöka kolla på ett klipp på Youtoube, tror ni att det finns nåt ljud på datorn?! Undersökte saken och insåg att sambons nya sladdlösa hörlurar, som han för övrigt varit snäll nog at låta bli att informera mig om hur de fungerar, sitter i... Och han ligger och sover! Vad gör man? Jo, efter 20 minuters fruktlösa försök väcker man honom helt sonika och frågar vad fan som är fel. Give me a break... Det enda ämnet jag någonsin haft IG i är, ja just det , TEKNIK!!

P&K

Dan före dan före dan

Ja, nu har man varit så långt borta från allt vad datorer heter ungefär sedan i fredags när man äntligen blev julledig. Åtminstone med undantag från att man jobbade igår. Fick det roliga beskedet av min kära arbetskamrat Jennifer idag att hon ligger i magsjuka... Kuuuuul.... Med tanke på att vi jobbade ihop 7 timmar igår, delade lunch och gillar att kramas med varandra... Hoppas jag klarar mig iaf, julen är knappast den bästa tiden på året att inte kunna äta. Jag dör hellre än att missa julskinkan för den delen! haha

Hm... Det påminner mig om en rökpaus mellan två lektioner på gymnasiet med min kär vän Yetis, som för övrigt är muslim. Vi hade känt varandra i typ 1 år och kommit varandra rätt nära. Då frågade han mig om jag skulle kunna tänka mig att konvertera till islam. Troligtvis mest för att testa mig lite på om jag fann hans religion fel eller inte :P Men mitt helt spontana svar (som jag fortfarande kan asgarva åt idag) var: "Näää, jag skulle aldrig klara mig utan julskinka!". Det är också ett sätt att tänka :D

Hur som helst... Jag får väl förklara varför jag inte ens kommit i närheten av en dator de senaste dagarna. Vem hinner ens sitta och blogga så här i jultider undrar jag? Jag beundrar verkligen människor som i vanliga fall hinner skriva mer än en gång om dagen men den här tiden på året?? Mitt liv är iaf heeelt galet!

I lördags handlades det, både mat och julklappar, i söndags var det jobb 11-19 och sen direkt hem på middag hos mamma med styvsyskon och sällskap... Idag var det inhandling av gran, den sista maten och de sista klapparna. Dessutom jagade jag runt på stan i två timmar och försökte hitta en klänning till nyår... Det gick väl ok, förutom att jag blev förföljd av en j*vla expidit som uppenbarligen trodde att jag var intresserad av att sno secondhandkläder. Suck... Hon lämnade mig inte ifred en enda sekund och var sjukt otrevlig. Aldrig mer den butiken! Snälla... Ser jag verkligen så desperat ut att jag skulle för det första: Sno saker? Har man inte råd får man faktiskt klara sig utan... Och för det andra... I en second hand butik? Om jag över huvud taget skulle sänka mig så lågt skulle jag ju snarare gå och råna en UFF-container om jag var smart och undvika den risken att bli upptäckt som en affär innebär... Dessutom beter man sig inte så om man jobbar i butik. Jag må inte vara den mest allmänbildade människan på jorden, men jobbet i butik e nåt jag faktiskt kan. Det är vad jag ägnat mig åt sedan jag var 16 år gammal...

Hittade iaf en "eventuell nyårsklänning" Med ett snyggt bälte i midjan kan nog den göra sitt :)



Synd att expiditer inte jobbar på provision som i Pretty Woman! Då jävlar...



P&K

JULLOV!!!

Frihet! ÄNTLIGEN frihet!

Nu har jag otroligt nog "lov" till den 13:e januari. Insåg efter att jag tänkt på saken en stund att jag faktiskt inte haft ledig så här lång tid på raken sedan sommarlovet mellan 2:an och 3:an på gymnasiet... Fy FAN vad gott! Planen är ju att slappa så mycket som möjligt, men kroppen har inte riktigt smällt att man är ledig och fortsätter gå på högvarv. Kan inte riktigt sova idag, men vad spelar det för roll? Jag är ju leeeeedig i 3 veckor nu :)

Jul, Västerås, Nyår, sista uppstasplugget... Så ser veckorna ut.

P&K

Vad fel det kan bli!

Kollade precis på min kära älskling och undrade:

M: "Oj, har du skaffat nya byxor?"

Han brukar nämligen överlämna klädinköpen till mig så jag blev lite förvånad...

R: "Nää..."

M: "Men vad är det för jeans då?"

Sen tog jag en kik på dem och insåg att det var MINA jeans han hade fått på sig :D

R: "Det var mörkt imorses när jag klädde på mig, men jag tyckte att de var snygga"

Hahaha

P&K

Kak- och godisfabriken

Idag har det förberetts en hel del inför julen. Rebecca och jag skulle baka pepparkakor, men det gick väl SÅDÄR. Först hade vi missat att Ronnie hade ställt in plåtarna med pepparkakorna från i lördags i ugnen ist för att stoppa dem i burkar. Och ja, vi kom liksom inte på det förrens en stund efter vi hade satt på ugnen och det började lukta pepparkakor trots att vi inte hade gjort några ännu... Efter det lilla missödet tyckte vi att vi var himla duktiga som gjort en plåt med fina pepparkakor, och skjutsade in dem i ugnen. Dessvärre fastnade vi i ett väldigt fängslande samtal om att Lidl sålde billig julskinka och att det faktiskt är roligt att sticka. Och glömde pepparkakorna.... Efter typ en kvart började det lukta sådär mycket pepparkakor igen och först då insåg vi att vi hade missat tiden. EN ANING :D Inga "liv" kunde räddas och det var bara att kasta dem i papperskorgen. Fast vi funderade först på om vi skulle dränka dom i kristyr så att det inte syntes att de var kolsvarta och ge bort dem till någon haha

På eftermiddagen bar det hem till mamsen och Bengt. Där skulle det göras mjuk pepparkaka, mozartkulor och ett nytt recept på något som heter fikontoppar som mamma ville prova. Och tydligen går allt bättre med en mamma i närheten, för resultaten blev helt strålande.

Julbaken kommer väl fortsätta typ dagligen nu fram till jul. Trots att min mamma lovat att hon inte ska stressa sig sjuk och tjurig som hon har en förmåga att göra runt jul, har hon de senaste veckorna hittat typ 5-6 nya recept som vi aldrig gjort tidigare som hon vill prova. Allt från wienernougat till vörtbröd plus allt som är tradition att göra ska hinnas med. Och jag vill ju ändå vara med på det mesta, det är trots allt bara jul en gång om året. Men, men... Så länge det inte slutar som för två år sedan när hon började röka under julstressen efter att ha hållt upp i tre månader så är jag nöjd. Skulle hon få några sådana dumma ideér skulle jag helt sonika bryta av ciggen och kasta dem i papperskorgen. Nu när hon är sjuk finns inga ursäkter. Och jag älskar min lilla mamma alldeles för mycket.




Dessutom gjorde vi hemmagjorda Snickers hos mamma förra veckan.



P&K

Lördagens jul-pyssel-mys

Så nu ska jag äntligen få tummen ur att lägga upp lite bilder från lördagen. Precis som förra året blev det en kväll med pyssel och mys som hör julen till. Nu när det har blivit av två år i rad får man väl nästan kalla det för en tradition :) Det bakades pepparkakor, allt från alkoholiserade tomtar på kameler til grisar med enorma rumpor haha. I brist på julgran klädde vi det lilla trädet som står utanför vår dörr, det blev en julgran i minimal version.

Glöggsmakningen vanns av Sara som fick en tjock prydnadssnögubbe med blåa kläder som pris, och Tim vann en engångsgrill för sin vackra marsipangris med tärnglitter (som vi för övrigt satte på den efter han hade åkt hem, men ändå). Naturligtvis var det obligatoriskt för alla som kom att ha tärnglitter i håret under hela kvällen eftersom det var lucia :D Och Lucky fick agera lussekatt i sin fina julcape. Dessutom skrevs det julrim och dracks en hel del glögg utöver provsmakningen...











Egentligen var ju min gris bäst, även om den inte vann :P




Dagens bästa julrim har jag personligen utsett till två av mina och Rebeccas:

"Det är inget mattetal,
men nu har du ett val.
Men fyra gånger två
kan du nu värma din tå."


Svar: Fyra-pack med strumpor

"Allt du behöver för nya smaker,
allt från kålpudding till kaker.
Med denna grej blir det lätt,
för dig att göra rätt."

Svar: Kokbok med husmans-kost recept

Hoppas ni har lika mycket mys inför jul som vi!

P&K


Knytkalas-julbord

Idag har vi haft lite mini-julbord med gänget från klassen. Det är alltid så himla mysigt när vi ses, vår lilla klick som alltid tar sig tid att komma när det ordnas sådant här. Precis som förra året gick allt av stapeln hemma hos Tim och Emmy. Allt som behövs för ett riktigt julbord (bortsett från skinka haha) fanns framdukat och alla åt vi nog tills vi nästan sprack. Fast vi glömde att äta upp risgrynsgröten som Madde hade tagit med sig :D Skinkan fick vi hoppa över på grund av det student-plånbok ovänliga priset som Willys hade...

Efter maten spelade vi spel. Det handlade om att förklara ord och få sina lagkamrater att lyckas gissa rätt, utan att gestikulera. Den absolut bästa förklaringen stod Emelie för!


"Som en mus, fast utanför Stockholm!"

Svar: Fittja





Jag har världens mysigaste klass!




Som tillbehör hade vi en mycket... Ehrm... Speciell... Julskiva som innehöll både rap- och reggeaversioner av klassisk julmusik.



Gud vad skönt att vi fick morgondagens gruppuppgift gjord redan idag. Så jag är helt ledig imorgon :)

P&K

En olycka kommer sällan ensam

Just nu känns mitt liv lite som en dålig film. De dramatiska händelserna bara avlöser varandra. Det räckte tydligen inte att mamma fick veta att hon har KOL tidigare i höst, att svärmor hamnade på sjukhus med hjärtproblem och att min katt fick avlivas förra veckan... Igår kväll fick jag dessutom beskedet att en väldigt nära släkting, tillika min manliga förebild under hela min uppväxt, har fått cancer. Och inget mer än så vet vi. Men alla är ledsna, inte minst jag, Jag har varit mer eller mindra dimmig i huvudet sedan jag fick veta det, Men jag bestämde mig trots allt för att gå till skolan idag, och tack vare mina underbara klasskompisar känner jag mig nu helt ok. Jag orkar faktiskt inte oroa mig just nu, hur känslokallt det än låter.

Jag träffade, eller blev snarare påsprungen av, en mycket trevlig alkis vid skolan idag. Efter en stunds svammel om att hans dotter gift sig med chefen, att han var gammal militär och kommentaren "be en bön så ska du se att det löser sig"x100 fick jag höra att jag visst ser ut som Britt Ekland (?). Visste inte vem det var men han förklarade att det var en gammal Bond-brud och att ala sådana är snygga :D OCh jag var ju bara tvungen att leta upp en bild. Och när jag kom på vem det var hoppas jag verkligen att han menar den unga versionen...

   


Hade han rätt? Avgör själva...

Bilder från lördagens gallej kommer snart

P&K


LUCIA!

Idag är det som alla vet Lucia. Jag skulle egentligen inte gå upp förrens kl 8 men jag ville så gärna se Luciafirandet på TV. Det var så lätt så länge man gick i skolan, då var det alltid någon som sa " var här, då och då för att kolla på lucian". Efter gymnasiet försvann den lyxen... Vill man se Lucia nu, får man gå upp kl 7 en lördag morgon. Och jag måste faktiskt säga, det var inte riktigt värt det. Bredaste skånskan, ingen kyrka och låtar man inte kände igen.

Sen var det till att börja jobba kl. 10. Det var väl helt ok, men man blev trött i fötterna när man inte är van vid att stå upp 8 timmar i sträck och arga kunder som skriker och behandlar en själv och ens arbetkamrater som idioter gjorde inte saken bättre vid 16 snåret...

Som tur var väntade älsklingen, Rebecca och Tim på mig med glögg och pepparkaksdeg när jag kom hem :) Sen har kvällen bestått av julmys. Återkommer med mer om det imorgon eller på måndag. Beror på när jag hinner, jobbar 10-18 imorrn också!

P&K





Fyndat roliga saker

Så, nu har man kommit hem efter Ljungskile och en sväng på stan. Hittade faktiskt en del roliga saker. Ateljé Kärrestegens Gård heter stället visst. Det är samma ägare som till Änglabutiken i Gamla Stan i Stockholm, om du någonsin varit i den så förstår du nog att det här stället är värt ett besök! Och om du inte varit det så rekomenderar jag ett besök om möjlighet ges till båda två!

Jag köpte:



En skitkul mjölk/gräddkanna. Mjölken kommer ur näbben på den :D



En supersöt Bukowski-nalle/nyckelring...



Ett par söta tavlor i plåt med änglar på...



Pasta i rolig form med en massa färger som ser ut mer som en påse godis

Förutom detta hittade jag även lösthé med smak av varm choklad & grädde. Hoppas det är lika gott som det låter! Efter besöket har jag hunnit fixa en del inför morgondagens julmys-kväll här hemma också. Det har löst sig med pepparkaksformar också, Rebecca ska låna sin mammas. Tur att mammor finns!

Kom på att jag har en flaska vin i kylen... Kanske man skulle ta sig ett glas? Om jag inte hinner somna innan jag orkar vills säga, är supertrött nu. Och nåt pluggande blev aldrig av idag... Men, men. Hela helgen ska det jobabs och en ledig dag i veckan förtjänar jag väl?

P&K

Nooooooo!

Tusan också! Jag kan inte hitta mina pepparkaksformar! Och vi som ska baka pepparkakor imorgon, hur ska detta gå? Jag har gått skallgång genom hela lägenheten men kan verkligen inte hitta dem. Och jag vet att de inte är i lådorna med julsaker som vi har i källaren, för de gick jag igenom när vi pyntade till första advent...

Bloody pepparkaksmojänger!!

Duktig :)

Då har man varit duktig och lyckats genomföra ett pilatespass innan klockan ens är 12! Det är verkligen en himla bra träning, och himla kul även om man känner sig rätt fjantig när man rullar runt på en stor gummiboll och försöker hålla balansen med de få magmuskler man har haha. Och innan dessa akrobatkonster genomfördes hann jag t.o.m att städa lite!

Planen för dagen innefattade även att man skulle försöka vara ännu duktigare och hinna med att plugga en del. Men jag vet inte riktigt hur det går med det. Nu måste man ju änna ta en dusch. Äta lite. Och sen kommer mamma och hämtar kl 13 för en sväng till Ljungskile. Där finns nämligen en av de absolut bästa och mysigaste små butikerna med inredning och prydnadssaker uppe på ett litet berg. Det är väldigt gammaldags, där luktar gott och man kan ta en fika men utsikt över hela Ljungskile. Vi hoppas att vi ska kunna fynda lite julsaker eller kanske några sista julklappar.

Så vi får väl se vad som händer. Det blir åtminstone en lugn fredag eftersom jag jobbar hela helgen. Kom gärna och hälsa på mig på Maxi! Fördelen med mitt jobb är att det ingår i arbetsuppgifterna att vara trevlig mot kunder ;)

P&K

Vem tror du att du är..?

Jag blir så trött på folk alltså... Man ställer upp för att man tror att man kan lita på folk och visar dem större förståelse än man egentligen skulle behöva. Sen går de små jäkla krypen och försöker dölja en massa saker för en för att göra sitt eget liv lättare.

Det roligare är att de inte själva fattar att man vet tack vare att det är så lätt att man får se och höra saker som de inte tänker på att de sprider ut där alla kan se dem. För om man håller käften och bara ler, då anar de inte att man vet mer än de tror och fattar inte heller att de har förlorat alla sina framtida chansen att få hjälp. Oavsett situationen. Och när en riktigt jobbig sådan kommer och den som de trodde skulle ställa upp, säger som det är... Vem tror du känner sig blåst då?



"Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me"

"En gång är ingen gång. Men två gånger är två gånger för mycket"






Det sistnämnda citatet kommer för övrigt från en gammal kompis väldigt kloka moder.

Jag är inte ond. Jag har bara glorian lite på sned...

P&K


Finally!

Shit vilken intesiv vecka det har varit! Att skriva uppsats på universitetsnivå var visst inte lika simpelt som på gymnasiet :P Nu är åtminstone alla intervjuer genomförda och nedtecknade men det måste pluggas en del imorgon också om man ska hinna med den där julledigheten.

Igår läste förresten min kära sambo bloggen för allra första gången. Han satt och småfnissade framför datorn hela tiden. Kul att folk gillar det man skriver. Speciellt han, för i vanliga fall har vi inte alls samma humor. Jag kanske är roligare att läsa än att lyssna på helt enkelt? Haha, då ska nog uppsatsen gå lysande iaf!

P&K

Frid

Fick veta för en stund sedan att allt hade gått bra med Lisa. Hon hade tyckt att det var obehagligt att bli instängd i en bur och att åka bil men  hon hade somnat lugnt hos veterinären efter andra sprutan. Sedan hade de lindat in henne i skynket jag sydde till henne. Hon kommer att kremeras och askan kommer att spridas över en äng. Det stack lite i hjärtat när man insåg att hon faktiskt är borta nu...

Jag saknar dig

R.I.P

Dagens namnsdagsbarn

Har du kollat almenackan idag? Då vet du så klart att det är miiiin namnsdag idag! Alla som heter Malin är ju "Nobelbarn" så det borde ju inte vara så svårt att minnas för de som saknar almencka heller! :P För att det är Nobeldagen den 10:e december har väl alla koll på? Eller så är det bara vi som har namnsdag och gamla människor som har koll...

Hur det nu än ligger till så har jag iaf fått fin fina presenter dagen till ära. Blommor, choklad och lotter! Inte för att jag vann något på Trissen men ändå.






I övrigt har dagen spenderats på att plugga, plugga och plugga. Och sen plugga lite till. Har iaf kommit en bit på uppsatsen nu så hoppet om en ledig jul lever än! Det gör förresten min förkylning också, men den har äntligen börjat ge med sig under dagen. Så här snöigt och fint var det när jag kom hem iaf, det blir man också glad av :)






Nu ska det ätas mumsig kycklingwok.

P&K

Himlen får en ny ängel...

Lisa Sofie Berggren

940513 - 081210




Du var så mager och tuffsig idag när jag träffade dig min lilla Lisa-Fisa. Du var så trött att du knappt orkade ställa dig upp, vilket är allt annat än likt dig som inte brukar kunna vara stilla. Jag kommer sakna dig en massa men nu är jag inte ledsen längre, bara glad att du ska få slippa ha ont i fortsättningen när jag nu såg hur du mår.

Kl. 09.00 imorgon får du äntligen somna in. Då får himlen en ny liten ängel.

Vi ses!

Puss & kram

På praktiken

Jaha... Nu sitter man på sitt lilla rum på praktikplatsen i Örgryte. Intervjun som vi skulle gjort kl. 9 blev det inget av med. Någon hade visst missförstått något för hon vi skulle prata med satt i handledning. Så nu ska jag och Parasto ägna större delen av dagen åt att skriva på B-uppsatsen. Hoppas verkligen vi hinner klart till nästa fredag så vi kan få lite jullov! I övrigt är man ju igång året om när man pluggar på Universitet eftersom man måste jobba hela sommaren för att överleva ekonomiskt... Så vi behöver det.

Hoppas det blir lite ordning med allt imorrn iaf... Så att jag får använda min lilla rosa MP3 med glitterdekoration, för det blev jag nog mest besviken på när det inte blev av idag :D

P&K

Planering för lördags-jul-myset

Nu har jag precis varit på Hemköp och inhandlat pepparkaksdeg till jul-pyssel-myset som jag ska ha med mina vänner här hemma efter jobbet på lördag. Antagligen hamnar väl fantasin på utformandet av dem på samma nivå som förra året samma sak anordnades. Då blev det allt från björnar som parade sig till pepparkaksgummor med bröstvårtor av kristyr.

Men vad fan, man får unna sig. Jag är faktiskt glad att jag har det mesta av mitt barnasinne kvar, och att jag kan plocka fram det när jag känner för det. Världen är nog allvarlig och "vuxen" ändå, ibland måste man få släppa loss lite, ha kul och bara skita i vilket. Och jag är glad att jag har vänner som är likadana!

P&K

Helgen som varit

Som vanligt har man knappt hunnit vara hemma i helgen känns det som, därför har jag inte heller haft tid att skriva om mina bravader. Så jag får göra en kort summering så här måndagen efter ist.

Fredagen var "lugn", jag låg hemma jättesjuk hela dagen. Tror att jag var vaken sammanlagt 5-6 timmar på hela dagen annars bara sov jag. Skulle egentligen åkt ner till Gbg på kvällen och träffat min kära svägerska som kommit på besök för att fira Ronnie och skulle sova hos en kompis där den natten, men det blev inget av med det. Ont i huvudet, halsen och feber är inget bra att kombinera med att försöka vara glad och social.

Jag åkte dock ner på förmiddagen på lördagen ist. I väntan på Rhona blev det en lite shoppingtur. En kort, svart jacka och ett gäng roliga håraccesoarer blev resultatet. Ronnie hade tenta på morgonen men var klar så pass tidigt att han kom ner en timme efter mig så vi mötte upp honom innan vi drog vidare. Nästa stopp blev ett besök hos nyblivna föräldrarna Hanna och Jens i Biskopsgården. Här är det underbara lilla trollet!




Lägg märke till hur han har handen under hakan och verkar vara djupt inne i funderingar :D Han öppnade bara ögonen en kort stund på de tre timmarna vi var där. Enligt Hanna haatar han att vakna och blir jättearg när han måste göra det. Han var iaf väldigt liten. Nu vägde han runt 3200 gram. Men han hade en imponerande hårman för någon som är 5 dagar gammal och en härlig morotsfärg i ansiktet. Men så ska de tydligen vara. Trots min rädsla för att bäbisar ska gå sönder om man inte sitter lika stilla som en staty när man håller i dem vågade jag mig på en gosstund. Kunde helt enkelt inte motstå...




Efter besöket drog vi vidare hem till Tim. Som vanligt gick det lite halvtokigt till men var minst lika kul som alltid!



Det lektes tittut...



Käkades på strumpor...



Poserades med skor på helt fel kroppsdelar...



Hölls storslagna tal...



...Och även om vi började bli lite runda om fötterna var vi stentuffa och supersnygga hela kvällen.

Dessutom gjorde jag själv en hyllad imitation av Michael Jackson, med en framlänges-moonwalk som verkade vara mäkta populär hos den gapskrattande publiken om än bara för att det var så fel. Men till mitt försvar var jag för nära fönstret för att göra den rätt, och ni fick ju faktiskt 2 "aoh"-grepp hahaha

Planen var egentligen att vi skulle käka tapas på La Sombrita, men en del av sällskapet blev försenat och vi ville inte åka in till stan utan att alla var samlade. Så vi beställde mumsig thaimat från Phi Phi ist. Väl i stan blev det en hyfsat blöt kväll på Chez Amis...


En gammal klasskompis som flyttat tillbaka till Enköping var på besök över helgen kom förbi en sväng. Så himla kul att se min lilla Katrine! Natten slutade med att vi blev blåsta när taxichauffören tog dubbelt så mycket betalt jämfört med vad det brukar kosta att ta en taxi hem till Tim. Jag protesterade högljutt hela vägen hem i taxin, men som vanligt på lördagnätter orkade ingen lyssna på mig :P

På söndagen blev det till sist en sväng till Kvibergs marknad. Där inhandlades det frukt och grönt i massor, nötter och ett urläckert grönt sidentyg som ska få bli nya kuddfodral i min soffa hemma. Kl. 16.09 gick tåget tillbaka till Trollhättan och verkligheten.

P&K

Lisa-Fisa

Ja, så har jag faktiskt alltid kallat henne. Min söta, störda men otroligt söta katt. Ja, hon var ju min från det att jag var 8 år fram tills jag flyttade hemifrån 9 år senare iaf. Men oavsett vad så är hon till viss del min lilla mise. På onsdag ska hon få en spruta så hon somnar in för gott... Hon har haft en godartad tumör på magen som hon kliat sönder och det vägrar sluta blöda. Man måste ju faktiskt göra det som är bäst för henne hur sorgligt det än är, och man får finna glädje i att hon har fått ett så mycket lyckligare öde än många andra katter...

Men nu börjar det faktiskt kännas lite ledsamt...

Jag bestämde mig igår för att ge henne något att "ta med på färden". Idag bestämde jag mig, känsliga tittare varnas när jag lägger ut bilder på det. (Ja, alltså på det jag ska ge henne och inget annat) Men döden är naturlig även om den är skrämmande. Och det närmaste jag varit döden tidigare var när jag gick i typ 6:an och min kanin Felicia dog. Så jag vill göra något fint av det istället.

Funderar på om jag ska följa med när det ska ske. Mamma orkar inte och det känns inte rätt att Bengt ska behöva göra det själv. Dessutom var hon ju faktiskt min julklapps-katt, och mitt lilla pucko i nästan 14 års tid.

P & K







Ja, har man tur så.

Den hemmagjorda presenten

Så, nu har presenten jag kom på (de korkade) idén att göra själv till Ronnie. Med en t-shirt och några tuber textilfärg... ALDRIG MER. Men han blev iaf väldigt glad. "Den mest personliga present jag någonsin fått" var kommentaren :)





Emblemet... Tog typ 8 timmar bara det,,,



Jaa, så här glad var han. haha


Dessutom sydde jag efter Ronnies smarta idé en liten julprydnad till katten...




Men här ser ni vad hon EGENTLIGEN tyckte om den. hahaha




älskar er båda!

P&K

Födelsedagsfirande

Ja, igår hade vi kalas här hemma för min nu 26-åriga älskling. Mamma, Bengt, Moster och Ulf kom och åt smörgåstårta. Stressade som en tok för att hinna med att göra tårta, handla och städa. Det gick så när som på ett litet missöde med kaffet bra till slut som tur var.

Idag började dock inte lika bra. Skulle stiga upp 05.30 för att åka till skolan men vaknade 07.08 när Ronnies pappa ringde. Stressade som en tok för att hinna med tåget kl. 8. Och inte nog med det... Tio minuter innan jag kom fram till Göteborg ringer en klasskompis och talar om att föreläsaren fortfarande inte dykt upp. Jag gick och mötte upp dem på en fika, men ändå. Onödigt att åka tåg i två timmar fram och tillbaka när klantläraren tror att han börjar en timme senare än eleverna. Vi fick nämligen veta att han "trodde att vi började kl 9". Ska man inte ha koll på sina egna arbetstider eller??

När jag kom hem tänkte jag sätta mig och läsa lite eftersom jag glömde min bok imorses och inte kunde plugga på tåget. Till min fasa upptäckte jag att boken var borta. Efter en stunds hysteriskt letande insåg jag att jag nog hade råkat slänga den tillsammans med några gamla tidningar i pappers-soptunnan under mitt stresstädande igår. Som tur var fanns den kvar när jag sprang ner och kollade. Tur att inga grannar var hemma iaf... De hade väl trott att jag blivit helt galen om de sett mig rota runt i soptunnan haha!

Nu ska det förbereda födelsedagsmiddag. För det är ju egentligen idag han fyller år. Vi fick fira med familjen igår bara för att Bengt har julbord på jobbet idag. Fläskfilé med hasselbackspotatis och rosépeppar sås blir det. Mmm... Och sen lite ost och kex med ett glas vin ikväll. Sen ska han bara firas på lördag i Göteborg tillsammans med hans syster som kommer på besök från Västerås och några kompisar. Puuuh... Tur att folk bara fyller år en gång om året!

P&K







Så här glad var han i sin nya morgonrock, med sin blomma och min lilla mamma!


snark...

Sova nu...

Tankar under ett bloss...

Nu har jag upptäckt ett fenomen! På gården där vi bor kan jag se fönstrena till ungefär 100 lägenheter. Konstigt nog har typ alla utom 10 släckt lamporna vid halv 11. Och när jag tänker på saken... Det är alltid så på tisdag/onsdagar! Nog för att många är pensionärer, men känner de verkligen varandra så väl att de snackar ihop sig om när de ska gå och lägga sig?! Jag hade ju fattat om det var typ på torsdagar, då är man, eller aa åtminstone folk som jobbar, trötta när veckan närmar sig sitt slut... Men en tisdag?! Vad gör gamlingarna egentligen? Hm...

Gud vad jag skriver här förresten. Det trodde jag inte riktigt när jag startade min blogg, men det är faktiskt ett riktigt bra tidsfördriv. Brukar sega en del framför datorn, men mest med tidsfördrivande surfande. Detta är mycet roligare, vilka onödiga tankar man får ur systemet! :D



Eller...?

Kl. 10.52. Sverige har fått en ny invånare :)





Välkommen till världen lille Edwin! (För det är det du heter än så länge, mamma och pappa är visst fortfarande lite osäkra) Klockan 10.52 idag, den 2 december 2008 såg du för första gången dagens ljus. Eller om man ska vara årstidskorrekt, dagens mörker. Hela 3400 gram och 49 cm stor var du. Och som dina föräldrar måste ha väntat! Du skulle ju varit här redan den 24 november. Men i helgen får vi äntligen träffa dig!

STORT GRATTIS till de nyblivna föräldrarna Hanna och Jens!


Nybörjare på Pilates

Jaha, då har man provat på Pilates på egen hand för första gången. Ni vet den där tränings-flugan bland Hollywood kändisar som man ska få en sååå fin kropp av? :P Efter passet känner jag att jag nog faktiskt kan tro på åtminstone att det är bra för en, man blir nog rätt vig. Man lär sig att andas rätt också, så man slappnar av på ett annat sätt även om man tränar tyckte jag. Efter 45 minuter provade jag en övning som jag inte trodde min kropp var kapabel till att lyckas med, men jag försökte och gissa vad?! Det gick :)





Bollen och mattan. Och övningen som förvisso gav mig en aningens värk i ryggen efteråt men som JAG KLARADE :D

P&K

...Lusslelle, Lusselelle...

Då var de gula bullarna klara iaf :) Synd att man inte kan lägga upp ett doftprov, det luktar underbart i hela lägenheten av nybakat och saffran. Mmm...

P&K











 

Stressad!

Varför ger man sig ens in på en så dum idé att tillverka en födelsedagspresent själv till någon?? Speciellt när denne någon alltid kommer hem tidigare än planerat... Jag hinner inte, gaaaah! Och imorrn blir det kalas. Gissa vem som får gå och handla allt som behövs då?! Och så har vi problemet med att vi bara har 4 stolar och får 6 besökare. Problem, problem, problem....

Lussebullar ska bakas också. Och träningspass hinnas med. Att man sedan lever på en nästan helt flytande kost just nu för att magen krånglar gör ju inte saken lättare! Jag blir så lättirriterad när jag inte får äta som vanligt.

Och mitt upp i detta, med en för tillfället jättesjuk "arbetskompis", ska man hinna förbereda 6 st intervjuer till nästa vecka och försöka ha en B-UPPSATS klar till den 19:e december...

P&K




Usch...

... jag tror att jag håller på att bli sjuk :( Ont i halsen och huvudet och den där eländige sambon sitter i soffan och snörvlar och hostar nu igen. Jag har inte tiiiiid! Vill ju börja mitt nya liv imorrn också!

Sjukaste fredagen!

Nu har jag äntligen tid att sätta mig igen, och jag vet att det är måndag idag men jag bara måste berätta om den sjukaste fredagen i mitt liv! Jag skulle åka ner en liten sväng till Gbg för att träffa min Ronneby-tös som hade kommit på besök till staden med hela Maxi gänget (även mina gamla arbetskamrater). Jag hade rätt bråttom för jag var tvungen att hinna med tåget 1 ½ timme senare hem igen.

Det började med en stackars barnfamilj som skulle åka och bo på hotell och gå på Liseberg över helgen. Deras supersöta ungar, typ 7-8 månader samt 2 år gamla, och deras två barnvagnar var med som bagage. När tåget kört in på stationen skulle pappan gå av först med en av vagnarna. När jag precis skulle sätta foten på första trappsteget för att kliva av tåget ser jag honom ligga i en stor hög på det nedersta trappsteget. Han hade halkat och slagit sig riktigt illa, bl.a hade axeln åkt ur led och han kunde inte resa sig... När han väl fått hjälp upp kom en halvt hysterisk mamma springande och mer eller mindre kastade den minsta ungen i famnen på mig och kutade in i tåget igen för att få med sig den andra. Honom satte hon i en vagn och bad mig hålla honom också medans hon sprang och ordnade en ambulans. Där stod jag med två VÄLDIGT små barn, hela familjens packning och en näst intill okontaktbar pappa. Och jag är rädd för att bäbisar ska gå sönder om man håller dem fel! Jag kan inget om barn, men de är ju så små!

Men tro inte att världen var klar med att servera överaskningar för den kvällen! När jag väl kom ifrån Centralen och vidare till spårvagnarna var det dags igen. Chauffören körde som en dåre, vilket iofs inte är något ovanligt i Gbg, men när vi närmade oss korsningen bestämde just denna sig för att det var onödigt att stanna när en massa bilar körde framför honom. Han tutade istället som en tok och gasade rakt ut i trafiken... Vilken resulterade i att vi kraschade rakt in i förarsidan på en svart Saab. Det var en jävla smäll och när jag väl kunde ta mig av vagnen såg jag att bilen inte direkt var vacker efter smällen. Dessutom låg föraren som någon dragit ut ur bilen livlös på marken...

Det var början på min helg. Kan ju glädja er med att den slutade lyckligare. Igår kom allt advents/julpynt på plats :) Och till min stora glädje erkände det största motståndaren till mitt julpyntande idag att han faktiskt ägnat sig åt samma sak! Haha David :P

P&K

RSS 2.0